Biogas ontploft in Corneliusschool

Echt waar op vrijdagmiddag 8 april was het de bovenbouw van de Corneliusschool gelukt om eigen biogas te maken. De fles met eigen gemaakte biogas was binnen het uur ontploft. 1e proef geslaagd!

IMG_6958Gedurende de middag zijn samen met vrijwilligers van Boekel Energie, ouders en leerkrachten enkele proeven uit de zelfgemaakte EnergieKar van Boekel Energie uitgevoerd. De lades van de kar zitten vol met leuke proeven, zodat kinderen (en ouders) bewuster met energie omgaan. Hierna weet je wat energie is, hoe je kunt besparen en hoe je energie kunt opwekken.
Voor de Corneliusschool was het de eerste keer om een energieproject samen met Boekel Energie op poten te zetten. In de klaslokalen werden in 9 groepen 3 proeven uitgevoerd.
Na een korte introductie werd met volle aandacht aan de proeven gewerkt.

Warmte- en isolatieproef
Door middel van water, een thermoskan en een waterflesje was al snel duidelijk hoe een thermoskan nu eigenlijk werkt. Dat weten deze kinderen u nu duidelijk uit te leggen.

Duurzame wens
Alle kinderen hebben nagedacht hoe we in 2031 met energie om zullen gaan. Diverse leuke en innovatieve idee├źn/wensen werden er getekend. Wie weet zit er nog wel een idee bij wat in de toekomst nog eens de waarheid wordt.

Check je verbruik
Ieder kind heeft thuis gemeten hoeveel energie ze in een bepaalde periode hebben verbruikt. Tijdens deze opdracht werd vergeleken en besproken hoe je hierin zou kunnen besparen.
De leerkrachten hadden perfect geregeld dat de kinderen rouleerden van proef naar proef. Complimenten!

Einde van de dag werd afgesloten met het doornemen van wat hoogtepunten waaronder ook de explosie van het biogas.
Boekel Energie heeft er van genoten en aan de gezichten van de kinderen te zien was het een geslaagde dag. Bekijk hier de foto’s…

Tot ziens Boekel Energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *