Boekel Energie bezoekt Woon Ideaal Beurs

Eerste beurs voor toekomstbestendig maken woning

De Woon Ideaal Beurs, van 21 t/m 24 februari in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, geeft inzicht hoe je woning te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Van energieneutraal tot waterbesparing. Van natuurlijke wooninrichting tot ecologisch bouwen. De beurs wil een vliegwiel zijn voor het stimuleren van het verduurzamen van hun woning.
Het bestuur van Boekel Energie zal aanwezig zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en potentiële sprekers op onze energiecafé’s te ontmoeten.

Alles voor milieuvriendelijk, energieneutraal en gasloos (ver)bouwen op Woon Ideaal Beurs 

Met spreekuren van het Energieloket, het No Escape Room Energiespel en presentaties over energiebesparing en duurzame energie opwekking in het theater. Met exposanten met hun specialisme en themapleinen zoals over duurzaam (ver)bouwen en passief bouwen.    

Een bijna energieneutraal huis voor iedereen haalbaar
Naast gunstige ‘groene’ financiering kun je ook een zonne-energie installatie leasen, huren of duurzame energie collectief opwekken of betrekken van de ‘buurman’. Daarnaast zijn er voordeliger all inclusive concepten voor het verduurzamen van de woning. De Woon Ideaal Beurs geeft ook inzicht hoe vergroenen desgewenst te financieren op de stand van de Rabobank. 

Ecologisch (ver)bouwen steeds populairder
De belangstelling voor milieuvriendelijke (ver)bouwconcepten neemt toe. Zo is er op de Woon Ideaal Beurs een expositie over (ver)bouwen met vezelhennep. Het materiaal maakt energiezuinige, brandveilige woningen met een gezond binnenklimaat mogelijk. Kalkhennep is zelfs CO2-negatief. Een andere ontwikkeling is het Inblaashuis van stro. Op het Strobouw plein is deze revolutionaire bouwtechniek te zien. Voor een nog betere isolatie, tijdwinst en besparen op de constructie.

One stop shop

Bezoekers vinden er o.a. (gasloze) klimaatinstallaties, domotica, circulaire douches, passief ramen, isolatie en zonne-energie opwekking. Ook zijn er aannemers met slimme nieuwbouwconcepten en architectenbureaus. Op de Woon Ideaal Beurs is er ook alle aandacht voor wooninrichting met natuurlijke materialen, levensloopbestendig (ver)bouwen en je tweede huis.  

Praktische informatie

De Woon Ideaal Beurs is van donderdag 21 februari t/m zondag 24 februari 2019 open van 10.00 – 18.00 uur. Het entreetarief is € 12,- in de online voorverkoop (t/m 17 februari) of € 16,50 aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Meer info en voor een uniek aanbod zie www.woonideaalbeurs.nl

Comments are closed.