Energiecafé: Anders van het gas af

Kom luisteren hoe twee Boekelse families op een bijzondere manier van het gas af konden gaan, bij het volgende energiecafé op donderdag 23 november vanaf 20:00.

Misschien is één van de twee opties ook geschikt voor jouw woning?

 1. Gasvrij met een woning uit 1978, het kan!

  Een vrijstaand woonhuis uit 1978 met minimale isolatie en hoge verwarmingskosten. Zeker na de confrontatie met sterk stijgende energiekosten. Hoe moet dat nu verder?

  We hebben het over de woonsituatie van een gezin van 5 uit de dorpskern Boekel.

  Ze zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om in de wintermaanden meer comfort te ervaren, de energiekosten te drukken en ook een bijdrage te leveren aan verduurzaming en milieu. Zonder een enorme investering. Ze hadden niet gedacht dat dit mogelijk was voor hun situatie.

  Nu 1 jaar en 1 winter later kunnen ze zeggen dat het wel degelijk gelukt is. Ze zijn in contact gekomen met Enirgy uit Schijndel. Dit bedrijf is met ze in gesprek gegaan,  hun wensen gehoord en ze hebben een plan op maat gemaakt.

  Door o.a. de toepassing van infraroodpanelen door het gehele huis, zonnepanelen en een warmtepompboiler een heerlijk woonklimaat gerealiseerd en zijn ze compleet van het gas af.

  Is dit mogelijk ook een optie voor jou of jullie woonsituatie?

  2. Praktijkervaring met thuisaccu

   Nu de energierekening laag houden met stroom uit de zonnepanelen, maar door mogelijke wijzigingen in de salderingsregeling onzekerheid over kosten in de toekomst? Is een thuisaccu een oplossing?

   We hebben het over de woonsituatie van een gezin van 5 aan de rand van Boekel.

   Met een “slimme” thuisaccu van een Nederlandse startup zijn hier de eerste praktijkervaringen opgedaan met het in eigen huis opslaan en verbruiken van de zelf opgewekte energie.

   Om nu te leren zodat in de toekomst eventuele stijgingen in de energiekosten door wijzigingen in de salderingsregeling zoveel mogelijk kunnen worden beperkt.

   Na 6 maanden is er een beeld van de voordelen én de beperkingen van een thuisaccu voor hun persoonlijke situatie, en is iets -maar tegelijkertijd niets- te zeggen over het rendement van een dergelijke investering. ‘

   Is dit mogelijk ook een optie voor jou of jullie woonsituatie? Kom naar het Boekels energiecafe op donderdag 23 november in Nia domo.

   Comments are closed.