Nieuw Energieloket voor gratis advies over energiezuinig wonen

De gemeente Boekel en Boekel Energie nodigen u uit voor het Energiecafé van donderdag 24 november 2022 in Nia Domo om 20:00 uur, voor de lancering van een nieuw Regionaal Energieloket voor Boekel, Venhorst en Huize Padua. Dit energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen. Daarna zal R&R Systems u meenemen in de wereld van fossielvrije, duurzame energie-opwek en verwarming.

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel bewoners spelen. Het Energieloket Boekel geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen en bundelt alle informatie op éen plek: regionaalenergieloket.nl.

Een medewerker van het Regionaal energieloket zal die avond een nadere toelichting geven op de mogelijkheden en het gebruik van deze website. Met het openen van het energieloket helpt de gemeente Boekel en Boekel Energie u als bewoner bij het maken van de beste keuze voor uw woning en situatie. Zo wordt uw woning energiezuinig, comfortabel en gezond en bespaar je energiekosten.

Om u alvast een indruk te geven van hoe het Regionaal Energieloket u kan helpen met alle vragen rondom duurzaam wonen, vindt u er:

  • Onafhankelijke informatie over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket zorgen dat alle relevante informatie te vinden is. Duidelijke uitleg, zonder gedoe.
  • Beschikbare subsidies en leningen. Op de website van Regionaal Energieloket vind je alle informatie op één plek. Zowel subsidies, leningen en nationale regelingen. 
  • Gratis HuisScan. Doe de HuisScan en zie in 2 minuten wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om je energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail. Kom je er niet uit? Dan kun je bellen of mailen met Regionaal Energieloket. Indien nodig word je doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies.
  • Vrijblijvend offertes van installateurs. Offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen via de website worden aangevraagd. Makkelijk, snel en geheel vrijblijvend.
  • Alle projecten en initiatieven van de gemeente Boekel en Boekel Energie met handige links zijn via het regionaal energieloket bereikbaar.

Als je alvast een kijkje wilt nemen ga naar regionaalenergieloket.nl en vul je postcode in om het energieloket Boekel te bekijken.

Het tweede deel van de avond zal verzorgd worden door een bedrijf met Boekelse roots, R&R Systems,  die u aan de hand van een Boekels praktijkvoorbeeld alles kunnen vertellen over hun innovatie (circulaire) oplossingen om energie beschikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen, nu en in de toekomst, zodat we samen de wereld om ons heen nu en in de toekomst gezonder en duurzamer maken door geen gebruik meer te maken van fossiele energiebronnen.

Dus schrijf het in je agenda en kom met je buren en Boekelse vrienden naar het Energiecafé in Nia Domo op donderdag 24 november. De koffie staat klaar vanaf 19:45 u. aanvang 20:00.

Comments are closed.