Webinar: Isolatieactie woningeigenaren Boekel

Meer als 100 Boekelaren hebben op 15 februari naar het webinar over collectieve isolatiemaatregelen van het Regionaal energieloket van de gemeente Boekel gekeken. Inmiddels hebben  45 woningeigenaren een 70 tal offertes aangevraagd voor muur-, dak- of vloerisolatie. Ook u kunt nog meedoen. Webinar gemist? Ga naar deze pagina waarop het webinar staat om terug te kijken en eventueel vrijblijvend een offerte aan te vragen. In de uitzending wordt na een kort woordje van wethouder Brands, de actie stap voor stap uitgelegd door medewerkers van het regionaal energieloket en de vakspecialist die de maatregelen uitvoert. Tot 19 maart kunt u nog meedoen met deze actie. Voor vragen bel met het energieloket 0885254110.

Wil je een persoonlijke offerte? Ga naar deze pagina van het Regionaal Energieloket.

Webinar: Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

Dinsdag 12 oktober 2021 vanaf 19.30 uur – 60 minuten

In dit webinar stond de transitie naar een aardgasvrij Nederland centraal. Waarom gaan Nederlandse woningen eigenlijk van het aardgas af? Wat komt er voor terug? Hoe zit het eigenlijk met waterstof? Hoe gaan we dit allemaal aanpakken en wat kunt u nu al doen? Dit webinar heeft al plaatsgevonden en kunt u online terugkijken.

In een uur tijd bespraken we het Nederlandse klimaatbeleid (Waarom gaan we van het aardgas?), de Transitievisie Warmte (Wat komt daar voor terug?) en de toekomstige wijkuitvoeringsplannen (Hoe gaan we dat doen?). Uiteraard kwam wat u nu al kunt doen als u aan de slag wilt ook aan bod.

Webinar Nederland Aardgasvrij terugkijken kan hier.

Webinar: Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie

Dinsdag 2 november 2021 vanaf 19.30 uur – 60 minuten

Isoleren is voor de meeste bewoners de eerste stap naar een duurzamere woning. Maar daar komt best veel bij kijken. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties en waar moet u op letten als u aan de slag gaat? 

We behandelen niet alleen de voordelen van woningisolatie – wat levert het op qua comfort en een lagere energierekening – maar kijken ook naar de praktische toepassing in huis. Hoe zit het met vochtproblemen, hoe zorgt u voor goede ventilatie en welke materialen zijn het meest geschikt om mee te isoleren?

Webinar Isolatie en ventilatie terugkijken kan hier.

Webinar: Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp

Dinsdag 30 november 2021 vanaf 19.30 uur – 60 minuten

Is uw woning goed geïsoleerd en heeft u vloerverwarming of andere laagtemperatuur verwarming? Dan kunt u nu al zelfstandig van het aardgas af. Hoe weet u of uw woning geschikt is en wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een warmtepomp? Of is een elektrische cv-ketel misschien de oplossing? 

In het derde en laatste webinar van deze reeks hebben we ons gericht op de warmtepomp als alternatief voor het aardgas. We keken naar de verschillende typen van elektrisch verwarmen, de voor- en nadelen en behandelden veelvoorkomende vragen.

Webinar over warmtepomp terugkijken kan hier.